-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce4
-
Celkový čas50 minut
Nejlepší játrová omáčka s rýží
Nejlepší játrová omáčka s rýží je jednoduchá omáčka připravovaná z jater. Doporučuji používat drůbeží (ideálně kuřecí) játra. Játra vždy důkladně očistěte, pokud používáte vepřové nebo hovězí játra, tak doporučuji vždy játra naložit do mléka zhruba na 30 minut před vařením. Mléko do sebe absorbuje toxiny a játra krásně zkřehnou.
Suroviny na nejlepší játrovou omáčku s rýží
- 500 g drůbežích jater
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky majoránky
- 700 ml vývaru popř. vody
- jíška nebo hladká mouka
- 1/2 lžičky rozmarýnu
- čerstvý tymián
- sůl & pepř
- 1 lžíce oleje
- jarní cibulka na posypání
TIP: Můžete do omáčky přidat kousek slaniny nebo špeku. Slaninu pokrájejte na kostičky a nechte vypotit tuk. Poté není potřeba přidávat olej na zpěnění cibulky.
Nejlepší játrová omáčka s rýží postup přípravy
- Očistěte a odblaňte játra a nakrájejte je na kostičky.
- Nechte játra 30 minut odstát v mléce, poté sceďte.
- Na trošce oleje si zpěňte oloupanou a najemno nakrájenou cibuli.
- Jakmile cibule zesklovatí (zprůhlední) přidejte kousky jater.
- Játra pár minut restujte, jakmile se zatáhnout, přidejte prolisovaný česnek, tymián a rozmarýn. Nechte provonět.
- Vše zalijte po 2 minutách restování vývarem, přidejte 1 lžičku majoránky a 20 minut poduste.
- Omáčku zahustěte jíškou nebo hladkou moukou tak, že si 2-3 lžíce hladké mouky rozpustíte v trošce vývaru a poté vmícháte do omáčky.
- Nakonec ještě přidejte lžičku majoránky a 5 minutek povařte. Dochuťte solí a pepřem.
- K játrové omáčce podávejte rýži nebo hranolky a posypte trochou nasekané jarní cibulky.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews